2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

OceanGate: Meghaltak a Titan utasai

Egy szakértő szerint a tengeralattjáró összeroppanhatott és darabokra szakadhatott a mélytengeri nyomás miatt.

„Úgy hisszük, hogy Stockton Rush vezérigazgató, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet sajnálatos módon odavesztek. Ezek az emberek igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy, valamint a világ óceánjainak felfedezése és védelme iránti mély szenvedély. E tragikus időszakban együtt érzünk ezzel az öt lélekkel és családtagjaikkal. Gyászoljuk az élet elvesztését és az örömöt, amit mindenkinek szereztek, akit ismertek” – ezt a közleményt adta ki az OceanGate csütörtök este, miután arról szóltak a hírek, hogy szétszóródott törmeléket találtak a Titanic roncsa közelében a mentőcsapat tagjai.

Sir James Burnell-Nugent, a brit haditengerészet korábbi admirálisa szerint amennyiben igazak a törmelékekről szóló hírek, az arra utalhat, hogy

a tengeralattjáró összeroppanhatott és darabokra szakadhatott a mélytengeri nyomás miatt.

Ismert: a Titan nevű hajónak vasárnap veszett nyoma, amikor éppen turistákat szállított a Titanic roncsához. A fedélzeten öten utaztak: Shahzada Dawood pakisztáni üzletember és fia, Suleman Dawood; Hamish Harding brit üzletember, pilóta és űrturista; Paul-Henri Nargeolet francia búvár és Titanic-szakértő; valamint Stockton Rush, a merülőhajó üzemeltetőjének, az OceanGate Expeditions vállalatnak az alapító-vezérigazgatója.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató