2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Megerősítette a Honvédelmi Minisztérium, megtalálták a harmadik katona holttestét

A Magyar Honvédség helikoptere egy horvátországi gyakorlat közben, három fővel zuhant le szerdán.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalos tájékoztatása szerint

megtalálták a helikopterrel lezuhant harmadik katonát Horvátországban.

A közösségi oldalukon megosztott közleményben kiemelték, hogy csütörtök délután, a helikopter roncsai alatt találták meg a szerdán, kötelességteljesítés közben lezuhant magyar helikopter harmadik kezelőjét is.

"A helyszíni vizsgálat még tart a horvát és a magyar hatóságokkal közösen. A területen talált roncsokat és minden fellelhető darabot összegyűjtenek, majd Magyarországra szállítják további elemzésre. A magyar katona földi maradványait – a korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan – Splitbe szállítják" - tették hozzá.



Majd arról is írtak, hogy a Honvéd Vezérkar főnöke ott volt a horvátországi helyszínen, és személyesen tájékozódott a kutatás folyamatáról és körülményeiről, "legfontosabb célja azonban az volt, hogy találkozzon a helyszínen tartózkodó állománnyal".

Böröndi Gábor altábornagy pedig arról tájékoztatott, hogy a kiképzésen részt vevő teljes állomány a napokban szárazföldi úton hazatér.

Kiemelte továbbá, hogy a baleset helyszíne rendkívül nehéz terep, ami mind a kutatás-mentés, mind a vizsgálatok folyamatát jelentősen megnehezíti. A teljeskörű vizsgálat ezért – a fizikai kitettség okán is - várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe. Böröndi továbbá azt is hangsúlyozta, hogy

"éppen ezért egyelőre nem lehet a sajtóban megjelent találgatásokat megerősíteni, az eset körülményeit a helyszínen dolgozó magyar-horvát szakértő bizottság fogja megállapítani".

A bejegyzés végén kiemelték, hogy a honvédelmi tárca, valamint a szolnoki alakulat minden segítséget megad az elhunyt katonák hozzátartozóinak, majd köszönetet mondott a horvát hadseregnek, illetve a társszervezeteknek a kutatás-mentés és a vizsgálat, valamint a támogatás terén nyújtott együttműködő segítségéért.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató