2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Demkó: Az ukránok ellőtték a puskaport

Magát a kercsi hidat kellene komolyan rombolni – ezért volt túl korai az akció tavaly a híd ellen.

„Hány bejárat van a Krímbe – három jelentősebb – illetve négy további kisebb – azok csak pár autónyi töltések. Ebből egynél sérült bizonyítottan (javíthatóan) egy híd. Állítólag egy vasúti híd is sérült, de fotót nem láttam. Túlzott következtetést ebből levonni az orosz utánpótlásra nem lehet.

Csongar egy átjáró, Armjanszk egy másik és végül ott van az Arabat túrzás – ami kevésbé ismert. Az is használható , talán 2-3 rövid híd van csak, ami rombolható ukrán részről.

Az első harmadon az teljesen jó út. De a többi szakasz sem lehet katonai teherautóknak probléma – nyilván lassabb a főutaknál. Egyes hírek szerint már tavaly óta dolgoznak az úton az oroszok, hogy jobban járható legyen.

A csongari híd sérülése: ahogy az Antonovszki hídnál láttuk, vaslapot ráhegesztve inkább pár óra a javítás, mint több hét. Hacsak az urkánoknak nincs még sok felhasználható Strom Shadow-juk, akkor ez egy PR művelet, komolyabb katonai következménye nem lehet.

Magát a kercsi hidat kellene komolyan rombolni – ezért volt túl korai az akció tavaly a híd ellen. Ahogy akkor is hangsúlyoztam, ennek egy nagy offenzívával párhozamosan lett volna értelme. Akkor az ukránok előtték a puskaport – kérdés, ha megkapják a nagyobb hatótávolságú rakétákat, akkor mennyire tudják rombolni. Egy olyan műveletet megismételni, amikor 20 tonna robbanóanyagot juttatnak a hídra, több mint nehéz, ahhoz nagyon súlyos orosz hibák kellenének. A képen az Arabat túrzás eleje a hidakkal.”- írta Demkó Attila a Facebookon.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató