2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Donáth a pszichológusától kap megerősítést, hogy "jó" az, amit csinál

A hazaáruló Momentum hazaárulója a Soros-blognak picsogott.

Részlet az interjúból:

Az utóbbi fél évben két női politikus, a szlovák elnök és az új-zélandi miniszterelnök jelentette be, hogy nem csinálja tovább. Mind a ketten említették azt, hogy felőrölték őket azok a támadások, amiknek egy részét azért kapták, mert nők. Nem érzékeli azt, hogy ez felőrlő, hogy más stílusú támadásokat kap?

Ők is arra utaltak, hogy ez csak a probléma egy része. Igen, ebben fel lehet őrlődni, és erről beszélni kell. Ha úgy van feltéve a kérdés, hogy ez a fő ok, ami miatt úgy érzem, hogy nehéz megmaradni a politika világában, akkor azt kell mondanom, hogy nem. De ha az okok között fel kell sorolnom, az első háromban egyértelműen benne van. És ez ellen nekünk mindenképp tenni kell valamit. Persze támadásokat a férfiak is kapnak, csak más jellegűeket.

Bármit csinálok, az első és az utolsó megjegyzés is az, hogy hogy nézek ki, a tartalomtól függetlenül. És akkor ez még a legenyhébb változat. Amilyen típusú fenyegetéseket, szexuális tartalmú kommenteket kapunk, biztos vagyok benne, hogy a férfi politikusok, ha kapnak is, nem ilyen mennyiségben és nem ilyen minőségben. Ehhez gyomor kell. Én ehhez sok segítséget kapok, kollégáktól, barátoktól, mert anélkül nem menne.

Normális érzetű embernek nincs gyomra ahhoz, amit mi kapunk női képviselőként.

 

Milyen jellegű segítséget kap ebben az ügyben? Pszichológus?

Is. Bár a politika műfaja nem nagyon engedi meg, hogy

ideje legyen az embernek eljárni akár egy pszichológushoz, de legalább egy coach-hoz, hogy megerősítse abban, hogy mint vezető jó úton jár.

Nagyon könnyű elbizonytalanodni. Itt megint csak nincs különbség férfiak és nők között, maximum a férfiakról nem beszélnek.

Kell az, hogy újra és újra nem belülről, a belső bizalmi, érzelmi körből, hanem kívülről is kapjon az ember egy megerősítést, hogy jó az, amit csinál. Nagyon könnyű elbizonytalanodni. Én ezért szeretek nagyon-nagyon terepen lenni, a külső választói megerősítés miatt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató