2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Megszállók zászlói a Városházán

Karácsony Gergely egy agresszív vallást és a magyarokat üldöző államot ünnepel.

„Karácsony Gergely kitűzte a Főpolgármesteri Hivatal épületére két kedvenc zászlaját: Ukrajnáét meg a szivárványosat. Nem először teszi. Szent meggyőződése ugyanis: őt négy éve azért emelte pajzsra a budapestiek szűk többsége, hogy egész nap facebookozzon, az autósoktól elvett sávokat a biciklistáknak adja, elgazosítsa a közparkokat (»méhlegelő«), valamint (de elsősorban) zászlókkal bíbelődjön. Nyilván ezt képzeli, különben miért csinálná?

A zászló: szimbólum. A sajátjainkat – az anyaországét, Erdélyét, Székelyföldét, a Felvidékét, Délvidékét, Kárpátaljáét, településein­két – különösebb alkalom nélkül is kitűzhetjük bármikor, hiszen magyarok vagyunk, a Kárpát-medence az otthonunk.

Ünnepnap sem kell hozzá. (A mi házunkon egész évben leng a magyar zászló.) Ám aki idegen államok jelképeivel tapétáz ki magyar közintézményeket, ráadásul oly gyakorisággal, mint Karácsony Gergely (az ukrán mellett például már a kurd zászlóval is parádézott), az más okból teszi. Valamiféle kényszerbetegség, kóros megfelelni vágyás, csinovnyik ­lelkület állhat a hátterében. Érdekes, mindig pont azokkal a zászlókkal bohóckodik, amikkel a nyugati balliberális fősodor. Vajon miért?

Amikor a németek 1940. június 14-én egyetlen puskalövés nélkül elfoglalták Párizst, a Diadalívre máris kitűzték a horogkeresztes zászlót, s katonáik díszlépésben végigvonultak a Champs-Elysées-n. Franciaországot megszállták, beletaposták a földbe. Majd amikor a szovjetek bevették Berlint, ők is kitűzték a maguk sarló-kalapácsos, vörös zászlaját a Reichstagra – leggyakrabban az erről készült ikonikus fotóval kezdődnek a témáról szóló írások.

Magyarország megszállása után negyvenöt évig nálunk is csak a szovjet lobogóval együtt szabadott kitűzni a magyart.

Idegenek zászlait rendszerint olyankor kell kitennünk, amikor nem vagyunk szabadok. Amikor katonai, gazdasági és/vagy szellemi megszállás alatt állunk. Karácsony Gergely – bár saját bevallása szerint háborúban áll Oroszországgal – katonailag egyelőre nincs megszállva, nem rabolták el egy ­T–72-essel, így marad a másik két lehetőség. Azt a hétfőn nyilvánosságra hozott titkos­szolgálati jelentésből tudjuk, hogy a választási kampányban létrehozott csapata, a 99 Mozgalom több mint félmilliárd forintnyi adományt kapott ismeretlen jótevőktől, Gergely szerint »mikroadományozóktól«.” – írja a Magyar Nemzetben Pilhál Tamás publicista, amit a Mandiner szemlézett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató