2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Róna Péter: Magyarország egy vasat sem fog kapni az Európai Uniótól!

Róna Péter volt az Index Konkrétan című podcastjának legutóbbi vendége. A közgazdász többek között beszélt a magyar Alaptörvényről, amelyet ő nem tart érvényesnek, továbbá elmondta azt is, hogy szerinte Magyarország egy fillért se fog kapni az Európai Uniótól, ugyanis Orbán Viktor szerinte nem felel meg az európai közösségnek.

Úgy fogalmazott: „a 2022-es választás azt mondta az európai közösségnek, hogy végül is

a magyar társadalom derekának Orbán Viktor megfelel, nekünk, európaiaknak azonban nem felel meg, ezért mi ezeknek nem adunk pénzt.” 

Arra a kérdésre, hogy miért annyira biztos benne, hogy hazánk képtelen lesz megállapodni az EU-val, azt felelte, hogy „a magyar politikai, jogi, társadalmi szerkezet nem fér bele az európai kontextusba”. A közgazdász szerint már a csatlakozási tárgyalások alatt nagyon hamar kiderült, hogy nem értik a magyarokat.

Róna szerint az volt éveken keresztül a feltételezés az EU-ban, hogy az Orbán-kormány olyan, amilyen, de majd a magyar társadalom megbirkózik vele. Szerinte a nagy vízválasztó a 2022-es választás volt, amikor kiderült, hogy a magyar társadalomnak Orbán megfelel, az európai közösségnek viszont nem, és az Unió ezért nem fog Magyarországnak pénzt adni. 

A közgazdász úgy véli, a magyar gazdaság tönkremegy, ha nem kapja meg a uniós pénzeket. 

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató