2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Gréczy rövid időre írásra használta a kezét: "Orbán teljesíti be Trianon végzetét"

Ismét aktív volt a DK fáradhatatlan baknyula, Facebook-bejegyzést posztolt a gyurcsányista Rejszführer. És ez ám az igazi dráma...

„Ma attól harsog a Fidesz, hogy akik nem úgy jajgatnak Trianon miatt, mint ők, azok nem is magyarok, sőt, hazaárulók. Pedig nem a többi párt, hanem a Fidesz vonult ki a Trianon-szó hallatán az országgyűlésből - Orbánnal az élen.

E poszt mégis arról szól, hogy ha Trianon a magyarság szétszakításának szimbóluma, akkor e szétszakítottságot, és ezáltal a magyar nemzet végzetét épp a Fidesz, és az Orbán-kormány teljesíti be. Amióta Orbán kormányoz, sosem látott mértékben vándorol ki a magyar - persze, nem a Türk Tanács országaiba, hanem a Fidesz szerint haldokló Nyugatra.

Ha valami, akkor ez szakítja szét a magyar családokat. Síró szülők és nagyszülők kísérik ki a repülőtérre a gyereket, az unokát. Másnál meg az történik, hogy a fiatal családtag kimegy tanulni vagy dolgozni. Kint találja meg a szerelem, kint alapít családot, kint dolgozik, kint fizet adót, járulékot, sokuknál a kint született baba már meg sem tanul magyarul, mert minek... Soha nem fognak visszajönni.

És ez az igazi dráma! Másutt már nem költenek arra, hogy hazarepüljenek - drágaság van, plusz a macera - inkább szkájpon beszélgetnek az itthoniakkal. De hol pótolhat egy szkájp egy ölelést, egy közös asztalnál elköltött vasárnapi családi ebédet, a régi fényképek közös megnézését?

És egyre többen mennek, mert itt nem lehet élni. Itt nem lesz rendes diploma, megfelelő bér, lakást venni vagy bérelni szinte reménytelen. A pelenkán, a babakocsin is 27 százalék az áfa, nincs elég gyerekorvos, védőnő. Ugyan, miért maradna?” – írja Gréczy.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató