2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Rasszizmus vádjával letartóztatták Franciaországban a Paris Saint-Germain vezetőedzőjét

A PSG Paris vezetőedzőjét, Christophe Galtier-t őrizetbe vették diszkrimináció és rasszizmus vádjával. Erről a Le Parisien számolt be.



A média szerint az ügy Galtier 2001-ben, amikor még a Nice edzője volt, a klub részvényeseivel és vezetőségével folytatott levelezés során tett kijelentéseire vonatkozik. Galtier állítólag panaszkodott a feketék és a muszlimok csapatban lévő létszámára. Fiát, John Valovicot is őrizetbe vették.

A vádak azt követően hangzottak el, hogy a sajtóban megjelent Julien Fournier, a Nice korábbi sportigazgatójának levele. Valovic állítólag "söpredékcsapatnak" nevezte a Nice-t egy Fournier-vel folytatott beszélgetésben, és kifejtette, hogy a játékosok közül sok a fekete, és a fele "péntek délután a mecsetben van". Állítólag azt mondta, hogy az apja szenvedett ettől.

Az 56 éves Galtier 2022 nyarán vette át a párizsiak irányítását, akiket a francia bajnokságban és a Szuperkupában is győzelemre vezetett. A PSG azonban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kiesett a Bayern München ellen, így nem sikerült megnyerni az áhított trófeát.

Úgy tudni, hogy az edzőt elbocsátják. Luis Enrique-t tartják a fő esélyesnek a PSG új vezetőedzői posztjára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató