2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

KamuGeri: "Orbán Viktor olyan, mint egy nárcisztikus erőszaktevő"

Karácsony Gergely szerint jogilag rendben van a 99 Mozgalom és kampányának finanszírozása, nem tudja, kik támogatták, egyedül Bojár Gáborban biztos, Orbán Viktor pedig olyan, mint egy nárcisztikus erőszaktevő – egyebek mellet erről is beszélt Budapest főpolgármestere az Index Konkrétan című műsorának legújabb adásában. Kijelentette, a miniszterelnök meg van sértődve azon, hogy még létezik ellenzék.

– Fel vagyok arra készülve, hogy a következő évben nagyon kemény kampány lesz, ami nyilván próbára teszi majd a mögöttem álló koalíciót és az ősz hajszálaim számát is érdemben fogja befolyásolni – mondta Karácsony Gergely az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában.

A főpolgármester reagált a 99 Mozgalom finanszírozása kapcsán terjedő hírekre. A városvezető úgy fogalmazott, szerinte nincsenek jogszerűségi problémák, ennek ellenére „nyilván lesznek vizsgálatok, halleluja, legyenek!”.

Karácsony Gergely azt mondta, nem tudja, kiktől kapta azt a bizonyos félmilliárd forintnyi támogatást, mivel az mikroadományokból gyűlt össze. Arra a kérdésre, hogy elhiszi-e, hogy anonim módon összegyűlhet ötszász millió forint, úgy felelt: csak így gyűlhet össze.

 – Magyarországon kevesen vannak, akik névvel, címmel vállalják, hogy anyagilag támogatják az ellenzéket – fogalmazott Karácsony Gergely, aki szerint az euróbefizetések is gazdag magyar emberektől származnak, amiket a „kis ládikákba” dobtak be.

Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt korábban arról beszélt, hogy Karácsony Gergely kampányára 500 millió forintot fordítottak. Ezt az információt megerősítette a Nemzeti Információs Központ napokban nyilvánosságra került jelentése, amely szerint a 99 Mozgalom Egyesület számlájára Perjés Gábor, a városvezető párttársa 506 millió forintot fizetett be. 

Karácsony Gergely kitért arra is, a miniszeterelnök-jelölti előválasztási kampány a DK- nak fájhatott a legjobban, mivel ők voltak a legfőbb riválisai. Ugyanakkor szerinte Orbán Viktor tizenhárom éve teljhatalomban van, és mint egy „nárcisztikus erőszaktevő, meg van azon sértődve, hogy az ellenzék még egyáltalán létezik” – szemézte a műsort az Index.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató