2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Spanyolország óva int a "svédektől"

A "svéd" (értsd: bevándorló hátterű) bűnözői csoportok külföldön is letelepedtek. Sokan közülük a spanyol Costa del Solon találhatók - erről számolt be a marcusoscarsson.se.

A spanyol rendőrség most figyelmeztetést ad ki - számolt be az SVT Uppdrag granskning című műsora. Szerintük közel 1000 "svéd" bűnöző van a spanyol tengerparton, és brutális módszerekkel próbálnak hatalomra jutni.

A svédek könnyed hozzáállása az erőszak alkalmazásához aggasztja a spanyol rendőrséget.

- "Amikor konfliktusok merülnek fel, nagyobb valószínűséggel folyamodnak erőszakhoz, emberrabláshoz és gyilkossághoz"

- mondta egy spanyol rendőrfelügyelő az Uppdrag granskningnak.

Nagy növekedés az elmúlt években 

Ma már viszonylag gyakori, hogy "svéd" állampolgárok megjelennek a spanyol rendőrségi nyomozásokban. Néhány évvel ezelőtt ez még nem így volt. A helyzet az elmúlt 5-10 évben rohamos ütemben romlott.

- Azt mondanám, hogy a "svéd" maffia ugyanazon a szinten van, mint például a "brit" vagy a "holland" maffia. Kevesebben vannak, de a vezetőiknek ugyanolyan nagy hatalmuk van" - mondja a spanyol rendőrfelügyelő, aki a tengerparti Marbellában állomásozik.

Erőszakhullám 2018-ban

Marbella az egyik olyan terület, ahol a "svéd" bűnözők "átvették az irányítást". A 2018-as erőszakhullámot követően több "svéd" banda is letelepedett a városban.

- 'Nem tudom, hogy a lakosságnak megváltozott-e a véleménye a "svéd" életmódról. De a rendőrség felismerte a "svéd" bűnszervezetek potenciális veszélyét. És olyan valóságot láttattak velünk Svédországban, amelyet korábban nem érzékeltünk" - mondta az Aftonbladet 2022-es számában egy marbellai lakos.

Tények Marbelláról és a súlyos bűnözésről

- Marbella Malagától mintegy hat kilométerre nyugatra fekszik.

- Lakossága körülbelül 100 000 főt tesz ki

- A város a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözői csoportok fontos központjává vált.

- A világ legnagyobb hasisgyártójának számító Marokkó közelsége az elsődleges oka annak, hogy a világ minden tájáról érkező bűnbandák Marbellában telepednek le.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató