2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Trump szerint Biden és fia használta a Fehér Házban talált kokaint

Donald Trump volt amerikai elnök szerint Joe Biden elnöké és a fiáé a Fehér Házban talált kokain. Amerikai tisztviselők szerint egyik Biden sem volt jelen a drog megtalálásakor.

Vasárnap a titkos szolgálat ügynökei egy “kis, cipzáras táskát” találtak, amely fehér port tartalmazott a nyugati szárnyban, ami miatt kiürítették a Fehér Házat. Később a szolgálat egyik tisztviselője megerősítette a CNN-nek, hogy a por valóban kokain volt.

Az ügyet kommentálva Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára azt mondta, hogy a Biden-kormányzat bízik abban, hogy a vizsgálat “a végére jár” az incidensnek, megjegyezve, hogy az anyagot egy “forgalmas területen” találták, ahol rendszeresen sok látogató fordul meg.



Donald Trump volt amerikai elnök azonban másként vélekedett az incidensről.

"TÉNYLEG ELHISZI BÁRKI IS, HOGY A FEHÉR HÁZ NYUGATI SZÁRNYÁBAN, AZ OVÁLIS IRODÁHOZ NAGYON KÖZEL TALÁLT KOKAIN-T BÁRKI MÁS HASZNÁLTA VOLNA, MINT HUNTER ÉS JOE BIDEN” – ÍRTA TRUMP SZERDÁN A TRUTHSOCIAL OLDALÁN.

Azt is megjósolta, hogy “a Fake News Media hamarosan azt fogja mondani, hogy a talált mennyiség “nagyon kicsi” volt, & valójában nem is KOKAIN volt”, hanem egy olyan engedélyezett gyógyszer, mint az Aspirin, és “a történet el fog tűnni”. Trump, aki tavaly ősszel jelentette be, hogy újra indul az elnöki tisztségért, nem az egyetlen republikánus volt, aki gúnyolódott az amerikai kormányzaton a drogfogás miatt.

Ron DeSantis floridai kormányzó, a 2024-es elnökválasztási verseny másik esélyese szerdán azt mondta: “Azt hiszem, sokan úgy véltük, hogy a Biden-kormányzat sok fronton elszúrta a dolgot. De azt hiszem, ez egy kicsit szó szerint értendőbb, mint ahogy még én is gondoltam”. Szerdán egy, a folyamatban lévő nyomozást ismerő forrás a Politico című lapnak azt mondta, hogy kevés az esélye annak, hogy megtalálják a tettest. Azt közölték, hogy “még ha voltak is kamerák”, nehéz lett volna azonosítani a kokain tulajdonosát, hacsak nem “hadonászik vele”.

“Ez egy kicsit átjáróház. Az emberek állandóan arra járnak” – tette hozzá a tisztviselő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató