2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Az amerikaiak likvidálták az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét

Az amerikai erők dróntámadásban végeztek az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szíriai vezetőjével, Uszama al-Muhádzsirral – jelentette be vasárnap az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnokság (Centcom).

A pénteki támadást azokkal az MQ-9 Reaper típusú drónokkal hajtották végre, amelyeket aznap korábban orosz vadászgépek zavartak meg. Az amerikai védelmi minisztérium egyik tisztviselője arról számolt be, hogy a terrorista vezető motorkerékpáron utazott Aleppo tartományban, amikor lecsaptak rá. A támadásban civilek nem haltak meg.

„Az Iszlám Állam nemcsak a térség számára, de jóval azon túl is fenyegetés marad” – mondta Michael Erik Kurilla, a Középső Parancsnokság vezetője.

Az amerikai hadsereg a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia dzsihadisták elleni küzdelmét támogatja Szíriában. Az Iszlám Állam egykor jelentős területeket tartott ellenőrzése alatt Irakban és Szíriában, és a dzsihadisták felett aratott katonai győzelem ellenére továbbra is aktív a térségben.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató