2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Lengyelország fél a Wagner-csoporttól ezért csapatokat vezényel a keleti határra

„Készen állunk reagálni az országunk határának közelében történő destabilizációs kísérletekre” – írta Mariusz Blaszczak a Twitteren.

Lengyelország szombaton megkezdte több mint 1000 katona mozgatását az ország keleti részére - közölte a védelmi miniszter, miközben a NATO-tagállamban egyre nagyobb az aggodalom amiatt, hogy a Wagner-csoport harcosainak fehéroroszországi jelenléte feszültség növekedéséhez vezethet a határon – számolt be a Reuters.

A 12. és 17. gépesített dandár több mint 1000 katonája és közel 200 egységnyi felszerelés megkezdi átköltözését az ország keleti részére”

– írta Mariusz Blaszczak a Twitteren, majd úgy folytatta: „Ezzel demonstráljuk, hogy készen állunk reagálni az országunk határának közelében történő destabilizációs kísérletekre.” Múlt vasárnap Lengyelország közölte, hogy 500 rendőrt küld a Fehéroroszországgal közös határ biztonságának megerősítésére.

Lengyelországban az elmúlt hetekben megnőtt a fehérorosz határon átkelni próbáló migránsok száma. A határőrség szerint pénteken több mint 200 ember próbált illegálisan átjutni, köztük marokkói, indiai és etiópiai állampolgárok.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató