2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

„Ötvenezer LMBTQ-katona szolgál az ukrán hadseregben”

Egy ukrán LMBTQ-szervezet szerint mintegy ötvenezer, a hagyományostól eltérő szexuális orientációjú ember küzd az ukrán hadseregben, többek között azért is, hogy „a rossz orosz hagyományokat lerázva” nyitottabb és elfogadóbb legyen az ukrán társadalom.

A brit sajtóban több portál, köztük a Telegraph is tényként tálalta azt az információt, miszerint ötvenezer, magát az LMBTQ-közösség tagjának valló katona harcol az ukrán fegyveresek soraiban Oroszország ellen.

A Telegraph meg is szólaltatott egy konkrét katonát, egy bizonyos Boriszt, aki elmondta, hogy a melegellenesség voltaképpen egy rossz orosz hagyomány az ukrán társadalomban, és a háborúban ezért is harcolnak, hogy annak végeztével sokkal nyitottabbak és befogadóbbak legyenek az ukránok.

A lap emlékeztetett rá, hogy a közelmúltban Észtország volt az első volt szovjet tagköztársaság, ahol legálissá tették a melegházasságot, s hozzátették, jó esély van rá, hogy Ukrajna legyen a következő ilyen ország.

Az LMBTQ Millitary nevű ukrán szervezet infromációját, miszerint valóban ötvenezer LMBTQ-katona harcol az ukrán seregben, többen is igyekeztek cáfolni egy portál szerint. A Koshelnik TV egyik riportjában légből kapottnak nevezték a fentieket, az Spzh.news pedig több katonát is idéz, aki szerint mindez szintén nem fedi a valóságot.

Mindenesetre ukrán parlamenti képviselők egy csoportja nemrégiben törvényjavaslatot terjesztett elő, amely a bejegyzett élettársi kapcsolat nyilvántartásba vételét engedélyezné az azonos nemű párok számára. 

A Kárpáti Igaz Szó szerint az előterjesztők ahhoz a Holosz párthoz köthetők, amelyet többen is Soros György érdekszférájához kötnek Ukrajnában. 

„Úgy tűnik, Ukrajna, az uniós csatlakozás érdekében hajlandó az Európából átcsapó, számunkra idegen, negatív szellemi genderáramlatok elfogadására is” – fogalmazott a portál. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató