2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Bírságot kapott Törley Katalin

Megbírságolták Törley Katalint, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium korábbi pedagógusát – közölte a Tanítanék Mozgalom.

A szervezet közleménye szerint az aktivista a június elsejei tüntetéssel kapcsolatban kapta a bírságot. Törley Katalin tavaly ősszel az első olyan pedagógusok között volt, akiket kirúgtak a polgári engedetlenségi akcióik miatt. 

„A budapesti tüntetés végén státusztörvényes matricákat osztottunk a tömegnek, Törley Kata pedig felszólította a résztvevőket, hogy hazafelé matricázzák fel a várost, hogy minél többekhez eljusson a pusztítás, ami a törvénnyel jár” – írja a mozgalom közleménye. A tüntetés hivatalos végezte után még többen a helyszínen maradtak és teleragasztották matricákkal a Belügyminisztérium falát. 

Törley Katalint a matricázásra való felhívás miatt bírságolták meg, a büntetése ötvenezer forint volt. Az oktatási mozgalom közölte, ennek összegét befizették. 

„Az, hogy minden gond nélkül ki tudtuk fizetni ezt a bírságot, csak a Tanítanék közösségének köszönhető. Együtt képesek voltunk egy olyan mozgalmat felépíteni, ami tud kockázatokat vállalni azért, hogy erős és látványos módszerekkel tudjunk fellépni a hatalom ellen” – írták.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató