2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A román nacionalisták zászlólengetéssel mutatnák meg Tusványoson Orbánnak, hogy „Erdély mindörökre román föld”

Dan Grăjdeanu arra biztatta a szervezet tagjait, hogy menjenek el Tusnádfürdőre július 22-én, szombaton, amikor Orbán Viktor tart előadást.

A Transtelex arról számolt be, hogy román nacionalisták nemzeti zászlók lobogtatásával üzennék meg Orbán Viktornak Tusványoson, hogy „Erdély mindörökre román föld”.

Az úzvölgyi temetők kapcsán hírhedtté vált Ortodox Testvériség az egyik közösségi oldalán tett közzé felhívást. A szervezet vezetője, Dan Grăjdeanu arra biztatta a szervezet tagjait, hogy menjenek el Tusnádfürdőre július 22-én, szombaton, amikor Orbán Viktor tart előadást, és lengessenek román trikolórokat, ezzel is jelét adva annak, hogy 

 

Erdély mindörökre román föld marad”.

 

„Ne legyünk gyávák, nincs semmi veszély, tele lesz a hely csendőrökkel, és senki nem bánthat azért, hogy lengetjük a zászlókat saját országunkban” – biztatja társait Grăjdeanu.

Hétfőn Mihai Tîrnoveanu, a Nemzet Útja vezetője is megismételte Dan Grăjdeanu felhívását, mondván „szombaton Tusnádfürdőn szükségünk lesz a román karokra, amelyek Orbán Viktor elé tartják a zászlókat”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató