2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

12-10-re verték az Európa-bajnok horvátokat a magyar férfi vízilabdázók a vébén

12-10-re verte a horvátokat a magyar férfi vízilabda-válogatott a fukuokai világbajnokságon – írja az MTI. A csapatnak pénteken kell még játszania a sportágban nem túl sikeres argentinokkal, ha őket megverik, akkor csoportelsőként jutnak a vébé negyeddöntőjébe.

A magyar csapatból kilencen szereztek gólt. Varga Zsolt szövetségi kapitány a meccsről azt mondta: „Sokat készültünk a horvátokra, a legtöbbet az emberhátrányos játékon és a komplett védekezésen dolgoztunk, mert ahogyan várható volt, a centereik rengetegszer két méteren belül voltak. Fontos még, hogy kevesebb labda nélküli kiállítást kapjunk.”

Azt is mondta: „Gratulálok a csapatnak, mert végig kontrolláltuk a találkozót, a végén az utolsó két-három támadásban jöttek csak vissza, egy kis rutint kell még szereznünk abban, hogy egy ilyen mérkőzést hogyan kell lezárni”.

Varga hozzátette, hogy a negyeddöntőig hátra levő hat napban – közte az argentinok elleni pénteki csoportmérkőzéssel – tovább dolgoznak majd, de lesz pihenő is, illetve a tervek szerint egy másik közvetlenül nyolc közé jutott válogatottal, akár a spanyol, vagy az olasz együttessel is szeretnének gyakorolni.

Két nappal ezelőtt a magyar csapat 16-8-ra verte a japánokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató