2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Berúgott, bepakolta a családot a kocsiba, így indult volna nyaralni, de lekapcsolták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság július 14-én estétől másnap reggelig komplex közlekedésrendészeti akciót szervezett – írja a Police.hu.

Az éjszaka alatt tíz embert állítottak elő: kettőt ittas-, egyet bódult állapotban történő, ötöt engedély nélküli járművezetés, egyet-egyet pedig kábítószerfogyasztás gyanúja, illetve szabálysértési körözés miatt.
 
A ferihegyi gyorsforgalmi úton megállított autóban egy család utazott: az ittas állapotban vezető férfi a feleségével és két gyermekével együtt éppen nyaralni indult. A családfő ellen büntetőeljárás indult.



Szabálysértési feljelentést összesen tizennyolc emberrel szemben tettek:

- Három alkalommal forgalomból kivont vagy engedély nélkül átalakított gépkocsik miatt – ezekben az esetekben a forgalmi engedélyt is elvették.

- Sebességtúllépés miatt hat járművezető kapott bírságot, illetve indult eljárás velük szemben.

- Az intézkedő rendőrök kilenc közbiztonságra különösen veszélyes eszközt is találtak, köztük két engedély nélkül tartott gáz- és riasztópisztolyt. Ezeket elvették, a birtoklókkal szemben szabálysértési eljárást indítottak.

Az akcióban egyébként a kerületi Közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, valamint polgárőrszervezetek is részt vettek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató