2024. május 13. - Imola, Szervác
EUR : 387.78
USD : 359.69
Időjárás ikon19°13°

Marseille-ben hat rendőrt vettek őrízetbe, mert túl keményen léptek fel a zavargókkal szemben

A marseille-i déli és központi bűnüldöző brigád (BAC) hét rendőrét vegzálják a hatóságok, csoportos erőszakkal gyanúsítják őket.

Az intézkedés a zavargásokkal összefüggésben van, amelyek a Nanterre-ben június 27-én egy rendőr által lelőtt algétriai fiatal bűnöző, Nahel halála után törtek ki Marseille-ben.

Szerdán hatukat még mindig kihallgatták a város más rendőrkapitányságain, ahová szállították őket. Legalább négyüket várhatóan még ma bíróság elé állítják - jelentette tegnap este a BFM. A hetedik rendőrt kedden délután engedték szabadon.

Több órán át kómában volt egy férfi

Július 5-én, szerdán a marseille-i ügyészség bírósági vizsgálatot indított "közhatalmi pozícióban lévő személy által csoportosan elkövetett, 8 napot meghaladó sérülést eredményező erőszak vádjával".

Július 1-ről 2-ra virradó éjszaka egy 22 éves fiatalember a rendőrök által elkövetett erőszak áldozata lett. A gyanú szerint villanófegyverrel lőttek rá, majd megverték, és faképnél hagyták a járdán. Az áldozatot, aki még mindig kórházban van, súlyos fejsérülése miatt megműtötték, miután a támadást követően több órán át kómában volt.

Ugyanezen az estén Marseille-ben egy 27 éves férfi meghalt, miután villanófegyverrel/Flash ball-val eltalálták.

A La Marseillaise által nyilvánosságra hozott ügyben az ügyészség "fegyverrel, illetve lőszerrel elkövetett halálos kimenetelű támadás" vádjával indított bírósági vizsgálatot, miután a férfi a La Timone kórházban szívmegállás következtében meghalt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató