2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Rettegnek az ukránok: megerősítik a belarusszal közös határt a Wagner-zsoldosok érkezése miatt

Az ukrán fegyveres erők újabb erődítményekkel és aknacsapdákkal erősítik meg az ukrán-fehérorosz határ védelmét, miután a Wagner orosz zsoldossereg csapatai Fehéroroszországba érkeztek - közölte Szerhij Najev altábornagy, az ukrán Egyesített Erők parancsnoka szerdán a Telegramon.

"Tudjuk, hogy az utóbbi időben Wagner-zsoldosok érkeznek Fehéroroszország területére. Most (...) olyan feltételeket teremtünk, hogy Ukrajna államhatára teljesen átjárhatatlan legyen az ellenséges erők számára"

- fogalmazott a parancsnok.

Kifejtette, hogy egyebek mellett a csernyihivi régióban az ukrán hadsereg kiásott már több mint negyven kilométer hosszú árkot harckocsik behatolásának megakadályozására. Emellett több mint harmincezer különböző típusú aknacsapdát alakítottak ki a határ mentén.

Egy fehérorosz megfigyelőcsoport szerint a napokban a Wagner-zsoldosoknak már a hatodik, 100-120 katonai járműből álló hadoszlopa érkezett meg Fehéroroszországba.

Volodimir Zelenszkij elnök június 30-án rendelte el Ukrajna északi határának megerősítését, miután a Wagner tagjai - kudarcba fulladt oroszországi lázadásuk után - a Moszkvával szövetséges Fehéroroszországban kezdtek tömegesen megjelenni - emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató