2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Bérgyilkossal akarta megöletni hároméves kisfiát egy amerikai nő, letartóztatták

Kedden tartóztatta le a miami rendőrség a 18 éves Jazmin Paezt, akit azzal vádolnak, hogy az interneten keresztül próbált meg felbérelni egy bérgyilkost, hogy végezzen a hároméves kisfiával – írja a CNN.

A nő úgy bukott le, hogy kitöltött egy jelentkezési lapot egy kamu bérgyilkos-kölcsönző oldalon (amit pont azzal a céllal terveztek, hogy ezen keresztül buktassák le a potenciális bérlőket).

Paez álnéven regisztrált a honlapon, és azt kérte, hogy minél hamarabb vigye valaki nagyon messzire a gyerekét, és „esetleg ölje meg”. Paez a csütörtöki napot jelölte meg végső határidőnek a meló végrehajtására.

A honlap üzemeltetője felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, a nyomozók az IP-cím és a megadott telefonszám segítségével azonosították be a Miaimiban élő nőt.

Mielőtt kedden letartoztatták, a rendőrök a telefonszámon keresztül fel is vették a kapcsolat vele, az egyik nyomozó bérgyilkosnak kiadva magát jelentkezett, hogy elvégezné a munkát. A nő sms-ben megerősítette, hogy milyen feladatra keres jelentkezőt, és abba is beleegyezett, hogy 3000 dollárt fizet a szolgáltatásért cserébe.

Az IP-cím nyomai a nagymama házáig vezettek, akinél a kisgyerek élt. A nyomozóknak az idős nő megerősítette, hogy a honlapra feltöltött képen az unokája látható, a megadott telefonszám pedig a lányáé. A rendőröknek azt mondta, hogy a lánya májusban elköltözött, de mindennap beszélt telefonon a kisfiával. A nagymama azt is elmondta, hogy a fiatal nő nemrég összejött valakivel, akinek nem tetszett, hogy gyereke van, és ezért szakított is vele.

Paez a letartóztatása után beismerő vallomást tett, a rendőrségnek azt mondta, azért akarta megölteni a kisfiát, hogy utána újra összejöhessen a férfival.

Szerdán jelent meg a bíróság előtt, a dokumentumok szerint gyilkosságra való felbujtással vádolták meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató