2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Kerkez: Megtiszteltetés, hogy a magyar válogatott mezét viselhetem

Interjút adott a Bournemouth tévéjének a klub legfrissebb igazolása, a magyar válogatott balszélsője, aki magát röviden csak úgy jellemezte: „Egy őrült balhátvéd vagyok!”.

„Egy őrült balhátvéd vagyok!” – ezzel a rövid mondattal jellemezte magát  a Premier League-ben szereplő Bournemouth legfrissebb igazolása, a magyar válogatott balszélsője, Kerkez Milos első, a klub stábjának adott interjújában, amit a Mandiner szemlézett:

Milos, üdv az AFc Bournemouth-nál! Milyen érzés itt lenni?

Nagyon köszönöm! A klubnál kedves fogadtatásban volt részem, boldog, és elégedett vagyok, hogy itt lehetek. Csakúgy, mint a családom, szóval nagyon-nagyon örülök, hogy csatlakoztam a csapathoz.

Az elmúlt pár nap elég sűrű lehetett. Hogy élted meg?

Igen, amint kapcsolatba léptünk a Bournemouth-szal éreztem a tiszteletet, amit a klub és a szurkolók tanúsítottak felém és a családom felé. Ennek nagy szerepe volt abban, hogy itt vagyok. Volt pár intenzív napunk, de most, hogy végre itt lehetek, nagyon boldog vagyok! 



Még mindig csak 19 éves vagy, szóval ez egy nagy döntés lehetett számodra ilyen fiatalon.

Ez így van, valóban nagy döntés volt, de gyerekkorom óta arról álmodtam – mind mindenki más –, hogy egyszer a világ legerősebb bajnokságában, a Premier League-ben fogok szerepelni. Nagy dolog egy olyan klubhoz csatlakozni, mint a Bournemouth, tehát nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. 

Több nagy klub is érdeklődött irántad a hírek szerint. Mi döntött a Bournemouth javára?

Amint mondtam, a tisztelet, amit én és a családom kaptam a klubtól. A klub képviselői meglátogattak minket az otthonunkban, hogy beszéljenek nekünk az itteni projektről, a klub terveiről, s ez nagy szerepet játszott abban, hogy ide jöttem.

Említetted a Premier League vonzerejét. Bár nagyon fiatal vagy, ez lesz a hatodik ország, amelynek a bajnokságában szerepelni fogsz. 

Valóban, játszottam Szerbiában, Magyarországon, Ausztriában, Olaszországban, Hollandiában és most itt vagyok Angliában. Sok mindenen keresztülmentem, de ahogy mondtam, mindenki a Premier League-ben szeretne játszani. Végre itt vagyok!

Ezt nem tudtam, de magyarként nagyon büszke vagyok, hogy az angol bajnokságban szerepelhetek, és remélem ezzel a magyar embereket is büszkévé teszem! 

Milyen különbséget látsz, miben tér el a Premier League és a többi bajnokságtól, amelyekben eddig szerepeltél?

A sebesség, az intenzitás, a játékosok! Itt játszanak a legjobb labdarúgók. Itt minden más lesz, de egy kicsit azért ismerem, mert játszottunk a West Ham ellen az Európai konferencialliga elődöntőjében. Tudom, mi vár rám, készen állok a kihívásra!

Hogyan jellemeznéd magad, mint játékost?

Hmm. Őrült balhátvéd.

Láttunk tőled gólokat, és gólpasszokat; úgy tűnik legalább annyira szeretsz támadni mint védekezni.

Szeretek védekezni, szerelni, élvezem a kemény párharcokat, de nagyon szeretem a támadásban segíteni a csapatot. Azt hiszem a DNS-emben van, hogy oda-vissza rohangálok a pályán, de végül is szeretem ezt csinálni. Láttam, hogy követitek egymás Justin Kluiverttel a közösségi médiában.

Mennyire ismered a Bournemouth többi játékosát?

Igen, követjük egymást az Instagramon. Játszottam ellene egy barátságos mérkőzésen, amikor még a Valenciában szerepelt. Természetesen a többiek közül is ismerek pár játékost, de alig várom, hogy találkozzak végre a többiekkel! 

Új edzője van a klubnak, akivel úgy tudom már találkoztál is. Az ő játékfilozófiája olyannak tűnik, ami igazán passzol a te játékstílusodhoz. 

Igen, az edzőnek nagy szerepe volt benne, hogy a Bournemout-hoz csatlakoztam. A spanyol bajnokságból érkezett, a játékról alkotott elképzelései és a Bournemouth karaktere valóban közel állnak hozzám, ez is befolyásolta a döntésemet.

Az embert nem mindennap hívja fel telefonon Paolo Maldini, aki valószínűleg minden idők legjobb balhátvédje. Veled megtörtént mielőtt a Milanhoz igazoltál – ez biztos óriási ösztönzést jelentett számodra. 

 Igen, amikor egy ilyen labdarúgó, egy ilyen személyiség kéri, hogy csatlakozz z AC Milanhoz, nem lehet nemet mondani. Szóval mennem kellett. 

Egy újságíró bátor döntésnek nevezte, hogy végül elhagytad a milanói klubot, de gondolom te helyesnek érzed azt a döntést, hiszen ez eredményezte, hogy most itt lehetsz.

Igen, tudom, hogy sok ember szerint vakmerő lépés volt, de én úgy érzem helyes döntést hoztam. Amikor az AZ Alkmarhoz igazoltam, tudtam, mit fogok tenni a pályán: ha megkapom a lehetőséget, két kézzel fogom megragadni. Így történt. 

Egy kicsit azért várnod kellett a lehetőségre. Korábban úgy fogalmaztál: „nehéz türelmesnek lennem. Mindig is az a srác voltam, aki tudja, hogy megérdemli a játéklehetőséget”. A Bournemouthnál lehet, hogy egy picit türelemmel kell lenned. Felkészültél erre?

Az, hogy megérdemlem-e a lehetőséget, az edző döntése lesz. Azért jöttem, hogy segítsem a csapatot, és ezért mindig száz százalékos teljesítményt nyújtsak a pályán. Szóval majd meglátjuk!

Szerbiában születtél, de mégis a Magyarország színeit képviseled válogatott játékosként. Kérlek, mondd el a Bournemouth kíváncsi szurkolóinak, miért van ez így!

Szerbiában születtem, de szerb-magyar kettős állampolgár vagyok. A nagymamám magyar, ezért vehettem fel a magyar állampolgárságot. A magyar szövetség meghívott a válogatottba, és a családommal együtt úgy döntöttem, hogy eleget teszek a felkérésnek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Magyarországért küzdhetek, és a magyar válogatott mezét viselhetem! 

Azért fél szemmel már a magyar válogatott következő, Szerbia elleni Eb-selejtezőjére tekintesz, ugye? 

Igen, természetesen! Nehéz mérkőzés lesz, mivel mi vagyunk a két első számú favorit a csoportban. Meglátjuk, ki végez az élen! Nagyon izgalmas meccs lesz számomra, mert ott lesz az egész családom, és a barátaim. Nagyon várom!

Végül, mit üzensz az AFC Bournemouth szurkolóinak?

Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Rengeteg szeretetet kaptam tőletek a közösségi médiában! Nagyon várom, hogy találkozzunk a stadionban, és átélhessem, milyen érzés milyen pályára lépni itt, a Premier League-ben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató