2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Macgregor az Egyesült Államok elleni lázadásnak nevezte az új valuta Oroszország, Kína és India általi létrehozását

Oroszország, Kína és India döntése egy új valuta létrehozásáról meg fogja ingatni az amerikai pénzügyi hegemóniát - mondta Douglas Macgregor nyugalmazott ezredes, a Pentagon vezetőjének volt tanácsadója a London Real YouTube-csatornának adott interjújában.

"A morál itt az, hogy egy új korszak jön, és már több mint 40 ország támogatását élvezik, amelyek ezt az új valutát akarják használni. De természetesen az egésznek a középpontjában, az egésznek a középpontjában India, Kína és Oroszország áll"

- mondta.

Az ezredes szerint az egész az amerikai pénzügyi rendszer elleni lázadásnak tűnik. Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsiában sokan szimpatizálnak Oroszországgal, és úgy látják, hogy annak akciói ellenállást jelentenek Washington politikájával szemben - tette hozzá Macgregor.

Megjegyezte, hogy az új valutát arany fogja fedezni, és Oroszországban, Kínában és Indiában nagy tartalékok vannak.

A BRICS Brazíliát, Oroszországot, Indiát, Kínát és Dél-Afrikát tömöríti. Argentína, Irán, Indonézia, Törökország, Törökország, Szaúd-Arábia és Egyiptom szintén bejelentette csatlakozási szándékát a közösséghez.

Alekszandr Babakov, az Állami Duma elnökhelyettese márciusban azt mondta, hogy a BRICS-országok egy újfajta valután dolgoznak, és a dél-afrikai csúcstalálkozón ismertethetik a fejlesztéssel kapcsolatos elképzeléseiket. Elmondása szerint ezt a valutát nemcsak arany, hanem más árucsoportok, különösen ritkaföldfémek és földterületek is fedezhetnék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató