2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Medvegyev durván nekiment Josep Borrellnek

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint Európának vagy teljesítenie kell Oroszország méltányos követeléseit a gabonaegyezménnyel kapcsolatban, vagy mérsékelnie kell étvágyát.

“Az (EU diplomáciai vezetője, Josep) Borrellnek súlyos verbális hasmenése van a gabonaegyezménnyel kapcsolatban. Mintha mi lennénk a hibásak mindenért, éheztetjük a bolygót és megfosztjuk a békés ukránokat a jogos jövedelmüktől. Szigorú diétára kéne fogni. Csak vizet, ennyi az egész. Borrell és a hozzá hasonló seggfejek a bokorba menekülnek, amikor a gabonának Afrikába kellene jutnia: Nem tudunk semmit, mi csak a saját hájas fejű európaiaknak szállítunk gabonát. És ahogy megfogják őket a szalon-drogosokkal, azt állítják, hogy éheznek” – írta a Telegram-csatornáján.

“DÖNTSENEK HÁT: VAGY EURÓPA TELJESÍTI VÉGRE MÉLTÁNYOS KÖVETELÉSEINKET AZ OROSZ GABONAKERESKEDELEMMEL KAPCSOLATBAN, VAGY MÉRSÉKELJÉK ÉTVÁGYUKAT. ELLENKEZŐ ESETBEN EZ A BORRELL ÉS HÁZIÁLLATAI, AKIK MINDEN PILLANATBAN ESZNEK, VÉLETLENÜL BELEHALHATNAK, BŰZÖS ÜRÜLÉKÜKBE FULLADVA – írta Medvegyev.

Oroszország felmondta részvételét a gabonamegállapodásban. Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, hogy az ország részvétele csak akkor folytatódik, ha végre teljesítik a megállapodás Oroszországra vonatkozó részét is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató