2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Fiatalkorú migránsok összevertek egy francia modellt, mert túl "lengén" volt felöltözve

Az áldozat egy életen át tartó testi és lelki sérüléseket szenvedett a támadás következtében.

Fiatalkorú észak-afrikai migránsok brutálisan összevertek egy 19 éves francia modellt, mert nem tetszett nekik a lány "lenge" öltözete - írja az Actu.fr francia hírportál. A támadás következtében az áldozat életveszélyes sérüléseket szenvedett, és csak a hatóságok gyors reakciójának volt köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A brutális támadás július 19-én, keddről szerdára virradó éjszaka történt a dél-franciaországi Toulouse belvárosában. Az áldozat épp egy szórakozóhelyről tartott hazafele a párjával, amikor 4 fiatalkorú migráns keresztezte az útjukat. A 14 és 17 év közötti észak-afrikai fiatalok először verbálisan inzultálták őket: többször is szóvá tették, hogy a modell lány "helytelenül" van felöltözve és így nem tartózkodhat az utcán. Miután a francia pár figyelmen kívül hagyta a gyalázkodó megjegyzések, a támadók hátulról földre rántották, összeverték, és egy törött borosüveggel összeszurkálták őket. 

Az áldozatok szerencséjére a térfigyelő kamerák mindent rögzítettek, az egyenruhások pedig szinte azonnal a helyszínre siettek és tetten érték az elkövetőket. Mint kiderült, egyikük sem volt ismeretlen a rendőrség számára: korábban mindannyiukat többször őrizetbe vették már lopás, garázdaság, jogosítvány nélküli vezetés és kábítószerbirtoklás miatt. Mivel egyikük sem töltötte be a 18. életévét, börtönbe biztosan nem kerülnek. Úgy tudni, az ügyészég "csoportosan, fegyveresen és ittas állapotban elkövetett erőszak" miatt emel vádat ellenük, a kitoloncolásuk lehetőségét pedig vizsgálják.

Az áldozatok személyazonosságáról a rendőrség mindösszesen annyit árult el, hogy 19 és 22 éves francia állampolgárok. Később a 19 éves modell maga jelentkezett a közösségi oldalán, ahol fotókat osztott meg arról, milyen sérüléseket szenvedett. Anissa elmondása szerint az orra és több bordája eltört, a szúrt sebeit pedig összesen 50 öltéssel varrták össze. 

"Én vagyok az a 19 éves nő, és szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy támogatásotokat fejeztétek ki a tragédia után. Mellékelem a testemről készült fotókat, hogy lássatok, milyen brutális támadás ért. Remélem mihamarabb igazságot szolgáltatnak"

- fogalmazott Twitteren a fiatal áldozat, aki szerint a karrierjének befellegzett, mivel arca egyik oldalát nyaktól szemig szétvágták.

Jean-Luc Moudenc, Toulouse jobboldali polgármestere támogatásáról biztosította az áldozatokat, és megköszönte a rendőrség gyors reagálását. "Ez a vad és barbár erőszak elfogadhatatlan!" - fogalmazott a politikus. 

Az áldozatok védőügyvédje szerint a leszámolás szerű támadás a védence „túl szexinek” tartott ruhája miatt történt. Mint fogalmazott, Anissa egy életen át tartó testi és lelki sérüléseket szenvedett, mert egy nyári éjszakán elment a párjával szórakozni Franciaországban.

(Ripost)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató