2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Nyert a Debrecen, a Kecskemét és a Sepsi is, a ZTE vereséget szenvedett

DVSC

A Debreceni VSC 1-0-ra nyert az örmény Alashkert vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtökön játszott első mérkőzésén.

A kiegyenlített mezőjáték mellett azonos számban ( 11) próbálkoztak kapura lövéssel a csapatok, a Loki azonban sokkal többször (8) találta el a kaput, mint az örmények (2.)

A négy ( cserékkel együtt 5) magyarral felálló kelet-magyarországi csapat végül a montenegrói Stefan Loncar második félidő elején szerzett góljával húzta be a meccset, hátra van azonban még a visszavágó jövő héten. Az augusztus 3-i meccset 21 órától rendezik meg a Nagyerdei Stadionban. A párharc továbbjutója a harminckétszeres osztrák bajnok Rapid Wiennel találkozik majd a 3. körben.

Kecskemét

A házigazda Kecskemét 2-1-re nyert a lett Riga ellen a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén. A magyar csapat legutóbb a 2011/2012-es szezonban szerepelt európai kupában, akkor a kazah Aktobe két döntetlennel, idegenben lőtt több góllal ejtette ki a kecskemétieket.

A vendégek az izlandi Víkingur Reykjavíkot búcsúztatták a selejtező első körében, a lett bajnokságban pedig 18 győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel a tabella élén állnak.

A Kecskemét-Riga FC párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik, a továbbjutóra a holland FC Twente vagy a svéd Hammarby BK vár a következő fordulóban.

ZTE

A Zalaegerszeg 1-0-ra kikapott a horvát NK Osijek otthonában a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön.

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik, a továbbjutóra a román CFR Cluj vagy a török Adana Demirspor vár majd a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjének következő körében. Csütörtökön 1-1-es döntetlennel ért véget a kolozsvári első meccs.

Sepsi

Idegenben került kétgólos előnybe a CSZKA Szófiával szemben az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. körében a Sepsi OSK, amely 2–0-ra nyert a bolgár fővárosban, így a szentgyörgyiek ígéretes helyzetből várják az augusztus 3-i, hazai visszavágót. A vendégek második gólját a magyar válogatott Varga Roland szerezte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató