2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

WSJ: Zuckerbergék a Fehér Ház nyomásának megfelelően akadályozták egyes bejegyzések terjedését

A Meta vállalat nemrég kiszivárgott belső e-mailezéseiből kiderült, hogy a Biden-kormány és az általa kinevezett tisztviselők jelentős nyomást gyakoroltak Mark Zuckerbergre és az általa vezetett vállalatra.

A Meta nem egy alkalommal engedelmeskedett a Fehér Ház követeléseinek. Egyik alkalommal például – az e-mailek tanúsága szerint – a Fehér Ház követelésére válaszul 50%-kal belassították egy Tucker Carlson által közzétett videó terjedését, noha a poszt nem sértett semmilyen irányelvet, írja a Wall Street Journal nyomán a Mandiner.

Kezdetben a vállalat nem tett eleget az igazságügyi bizottság kérésének, hogy osszák meg a Fehér Ház nyomását igazoló belső kommunikációs dokumentumokat.

Ezért a bizottság úgy döntött, szavazást indít Mark Zuckerberg felelősségre vonásáról a kongresszus megsértése miatt. A kongresszusi bizalmatlansági eljárás fenyegetésére végül a Facebook átadta a kért dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy a Biden-kormányzat nyomásgyakorlással próbálta befolyásolni a vállalatot az amerikaiakat érintő fontos kérdések megvitatásának elfojtása érdekében.

(kuruc.info)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató