2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Ezért támadja a Momentum a magyarországi beruházásokat

A XXI. Század Intézet vezető elemzője rámutatott az összefüggésekre a baloldali párt politikája és a francia gazdasági érdekek között.

– Már értjük, a Momentum miért támadja ennyire a magyar befektetéseket: a francia gazdasági miniszter akkumulátorgyárakért lobbizik Kínában, amelyben Magyarország egy komoly konkurenciájuk – írta közösségi oldalán Deák Dániel arra reagálva, 

hogy a francia gazdasági miniszter több kínai befektetést, akkumulátorgyárat és mélyülő gazdasági kapcsolatokat szeretne látni Pekinggel.

A Híradó.hu beszámolója szerint Franciaország, követve Németország példáját, nem a leválás felé tett lépéseket Kínával kapcsolatban. Ezt erősíti a francia gazdasági miniszter szándéka is – írja a Magyar Nemzet.

A Momentum Mozgalom, amely a népszerűségszerzés reményében kitartóan és látványosan küzd az akkumulátorgyárak megépítése ellen, nemrégiben a debreceni önkormányzat épületét helyezte blokád alá, ezzel akadályozva a debreceniek ügyintézését és az önkormányzati alkalmazottak munkáját, akiket többszöri kérésre sem engedtek be.

A Fidesz szerint a jogellenes momentumos demonstráció célja az volt, hogy Papp László polgármester népszavazást írjon ki az akkumulátorgyárral kapcsolatban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató