2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Bogár László: Olyan, hogy Ukrajna már nincs

A közgazdász szerint egyre inkább nyilvánvaló, hogy a háború nagy nyertese Kína.

Békefenntartás helyett háborúfenntartásra törekszik az Európai Unió, fogalmazott Boros Imre a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában. A közgazdász rámutatott: a valószínűsíthető jobboldali erősödést hozó jövő nyári európai parlamenti választások előtt az Európa Bizottság évekre bebetonozná most folytatott politikáját, hogy a következő bizottságnak ne lehessen más választása. 

Bogár László a műsorban arról beszélt: az EP-választások mellett a szintén jövőre esedékes amerikai elnökválasztás is nagyban befolyásolhatja majd az európai folyamatokat, mivel 

Európa gyakorlatilag az amerikai hatalom vazallusállamává züllött. 

„Olyan, hogy Ukrajna nincs. Az a 27 millió ember, aki ott él, már azt sem tudja előállítani, ami afrikai szintű nyomorúságos életének fenntartásához szükséges, nem hogy egy háborút finanszírozzon”, fogalmazott nagyon határozottan a műsorban Bogár, aki ezt követően hangsúlyozta: az európai nemzetállamoknak kell eltartaniuk Ukrajnát és finanszírozni a háborút. Erről azonban a legcsekélyebb mértékben sem kérdezte meg senki a demokrácia nevében az európai embereket, tette hozzá. 

Bogár László szerint lassan egyértelművé válik mindenki számára, hogy a háború nagy nyertese Kína és minél tovább húzódik a háború, annál többet nyer rajta az ázsiai ország. 

A műsor második felében elhangzott, Zelenszkij retorikai szempontból némiképp változtatott, amikor Kárpátalja jövőbeli jelentőségéről beszélt, ám Bogár László arra figyelmeztetett, egyrészt az ukrán elnök nem említette a helyi magyarságot, másrészt a retorikai váltás nem feltétlenül jelent sokat. 

A teljes beszélgetés itt meghallgatható: 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató