2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Francia luxuskastélyt vett az uniós biztos

A Creuse folyó mentén található Gargilesse kastélyt a 8. században építették.

Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos vásárolt egy kastélyt a francia vidéken – közölte csapata szerdán a POLITICO-val, megerősítve a helyi média értesüléseit.

A közép-franciaországi Gargilesse-Dampierre zöldellő faluban – amelyet Franciaország legszebb helyei közé sorolnak –, 

A CREUSE FOLYÓ MENTÉN TALÁLHATÓ GARGILESSE KASTÉLYT A 8. SZÁZADBAN ÉPÍTETTÉK A GARGILESSE GRÓFOK.
 
Breton Breton egy helyi festőtől, Annick Thévenintől vásárolta meg az épületet, aki 1998-ban vette meg a kastélyt, hogy művészeti galériaként használja. Breton nem tervezi, hogy ott lakjon, és kulturális térként kívánja megőrizni a kastélyt.

A Le Berry Républicain című helyi napilap szerint a francia biztos néhány hónappal ezelőtt diszkréten, meg nem nevezett összegért hajtotta végre a vásárlást.

„Továbbra is én kezelem a kastélyt, fogadom a közönséget, kiállításoknak adok otthont, ez Breton úr kívánsága” – mondta Thévenin a helyi lapnak. A POLITICO megkeresésére Breton kabinetje megerősítette, hogy valóban megvásárolta a kastélyt, de további kommentárt nem kívánt adni, mondván, hogy ez személyes ügy.

Gargilesse-Dampierre polgármestere, Martine Sabroux-Idoux és a korábbi tulajdonos Thévenin nem volt azonnal elérhető a kommentárért.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató