2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Az önkormányzati választások előtt tiltott le egy Fidesz-oldalt a Facebook

A ferencvárosi után a váci Fidesz oldalát is letiltotta a legnagyobb közösségi platform. A döntést ismét azzal a semmitmondó indokkal magyarázták, amivel a ferencvárosi Fidesz esetében is, nevezetesen, hogy az oldal megsértette a közösségi alapelveket.

A Fidesz váci szervezete hivatalosan panaszt emelt a Metánál a Facebook intézkedése ellen, és azt mondják, különös, hogy abban a városban  történik mindez, ahol a baloldali polgármester első intézkedése volt, hogy megtiltsa az önkormányzati alkalmazottak szabad véleménynyilvánítását.

Kértünk a Facebook-tól egy felülvizsgálatot ezzel kapcsolatban, illetve hogyha ez nem sikerül, akkor fogunk csinálni egy új Facebook-fiókot. Nyilvánvalóan nagyon fontos. Ugye, az a furcsa, hogy ez a szájzárrendelet városában történt. Matkovich Ilona első intézkedése volt, hogy szájzárat rakott minden dolgozójára, minden alkalmazottjára. Tehát minden csak az ő engedélyével történhet

– idézte Szádoczki Imre, a váci Fidesz elnök HírTV-nek adott nyilatkozatát a Magyar Nemzet.



Szádoczki különösen felháborítónak nevezte a történteket, mert közelednek az önkormányzati választások és a közösségi médiában is szeretnének minél több embert elérni a választási programjukkal.

Időközben módosult a helyzet: a ferencvárosi oldalt azóta visszaállították a Facebook illetékesei. 

(PestiSrácok)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató