2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

A Momentum szerint a Fidesz miatt vannak a pusztitó viharok is

A hétvégi viharokkal kapcsolatban jelentkezett a hazaáruló Momentum.

Szerintük ugyanis a vihar azért volt, mert a magyar kormánynak nincsen klímastratégiája, ami egyébként nem igaz.

Mindenesetre azt írják, hogy

Néhány éven belül fenekestül fogja felfordítani a ma ismert életünket a klímaváltozás. Már évekkel ezelőtt el kellett volna kezdeni Magyarország felkészítését erre, a kormánynak viszont csak egy dolog számít: szabadon tudják lopni az uniós pénzeket.

Természetesen megoldást is ajánl a Momentum, hiszen mi más segítene a klímának, mint az, hogy csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez és egyezzünk ki az unióval, a pénzeket pedig az emberek jövőjére kell költeni. A források elköltésének sorrendjét azonban érdemes megfigyelni, hiszen annak ellenére, hogy a klímáért aggódnak, nem az van az első helyen.

A forrásokat pedig a magyar emberek jövőjére kell költeni: működő kórházakra, modern iskolákra, jól fizető munkahelyekre és zöld átállásra!

A HÉTVÉGI VIHARHOZ HASONLÓK LESZNEK A JÖVŐ”

Bár közösségi oldalukon már a javított szöveg szerepel, képzeljék, a momentumosoknak komoly gondot jelentett első nekifutásra az is, hogy a magyar nyelv szabályainak megfelelő mondattal indítsák hétfő reggel közzétett bejegyzésüket. A Google-fordítóra hajazó gondolatot azért nekünk sikerült még lementeni, íme:

Ez pedig már a javított verzió – nyilván feltűnt nekik, hogy a kommentelők sem hagyták szó nélkül a bődületes nyelvi bakit…

(pestisracok.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató