2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Kiakadtak a mentők is Karácsony új biciklisávjai miatt

Úgy tűnik, hogy ezúttal valóban túl messzire ment Karácsony Gergely. Az Országos Mentőszolgálat ugyanis valódi kegyelemdöféssel felérő bejegyzésben hívta fel a figyelmet arra, hogy a teszetosza főpolgármester legújabb „biciklisávja” egyszerre tette veszélyesebbé és nehezebbé a munkájukat. Magyarra fordítva: Karácsony Gergely és csodacsapata sikeresen tolt ki a mentőkkel, ezzel veszélyeztetve az életmentést a fővárosban.

Hosszú ideje téma már a biciklisávok ügye, ami Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta talán az egyetlen kézzel fogható saját „fejlesztése” az új városvezetésnek. Persze a 21. századi kihívások és a zöld átállás jegyében érthető is lenne a túlbuzgóság, de a főpolgármester infantilis ötletei nyomán létrejött „beruházások” eddig is rengeteg bosszúságot okoztak azoknak, akik Budapesten szerettek volna a főbb útvonalakon autóval keresztüljutni.- írja a pestisracok.hu.

A főpolgármester azonban a biciklisávjait az utóbbi napokban – a kerékpározók testi épségének megőrzése érdekében – zöld elválasztó oszlopokkal szerelte fel, ami miatt a mentők szerte a városban nem tudnak megállni normálisan, ha valahova menniük kell – meglepő módon – életet menteni.

Egészen elképesztő szintre süllyedt tehát a biciklisáv története. Túl megy azon a józan észen, amire akár egy szarkasztikus mondattal lehet válaszolni. Ugyanis így a mentős nehezebben tudja ellátni a feladatát, hosszabb időt vesz igénybe a bejutás egy belvárosi lakásba.

Persze erre azért lett válasza a mentősöknek teljesen érthető módon ahol tudják ők foglalják el a biciklisávot. Ami megint valahol kemény ügy lesz, amikor az éppen kedvesen cangázó mögött felvillan egy mentőautó, ami menne ezerrel egy sérülthöz vagy egy beteghez, ismét komoly ütközetek lesznek.

A kialakult helyzetre pedig az Országos Mentőszolgálat hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató