2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Hatalmas robbanás volt Moszkva mellett, teljes evakuálást rendeltek el

Robbanás történt a Moszkva melletti Szergijev Poszadban lévő Zagorszkij optikai és mechanikai üzem területén, az üzem közelében lévő több házban is kirobbantak az épületek ablakai – számolt be az orosz katasztrófavédelem a TASZSZ-nak.

A város az ukrán határtól távolabb, Moszkvától mintegy 70 kilométerre található.

„A robbanás a Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem területén történt a kazánház körül. A robbanáshullámtól a város különböző kerületeiben lévő több házban is kirepültek az ablakok” – mondta az ügynökség szóvivője.



A PORTÁL ÉRTESÜLÉSEI SZERINT TELJES EVAKUÁCIÓT RENDELTEK EL AZ ÜZEMBEN, bejelentették az összes épület és üzem kiürítését, beleértve a bérelt épületeket is. Andrej Vorobjov moszkvai területi kormányzó közölte, hogy a vészhelyzet helyszínére utazott.

A Mash értesülései szerint a robbanás következtében 25 ember megsérült, a romok alatt pedig további emberek lehetnek. A robbanás hatását két kilométeres körzetben is érezni lehetett. Információik szerint a robbanás egy 40x40 méteres hangárban történt, amelyet pirotechnikai eszközök tárolására használtak, a robbanás következtében azonban teljesen megsemmisült.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató