2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Dobrev: Az elégedetlen magyaroknak nincs hova menni, csak külföldre

A Facebookon osztotta meg a gondolatait Gyurcsány Ferencné.

„Ha Magyarországra jössz, el kell venned a magyarok munkáját! Ez az új kormányzati politika. 

Orbán a 2010-es hatalomra kerülése után kezdte el módszeresen leépíteni a szakszervezetiséget, de a tanárok tiltakozása miatt úgy tűnik, még nem elégedett. Ezért folytatja a rombolást. 

Már elvette a szakszervezetek jogait, hogy senki ne tudjon sztrájkolni. Most pedig a szakszervezeti tagdíjak körüli trükközéssel hozná még nehezebb helyzetbe az érdekképviseleteket. Mert azt mindenki tudja, hogy egy gyenge szakszervezet nem tud érdemi béremelést elérni. És ha az állami alkalmazottak fizetése a kormányzati machinációkkal alacsony tud maradni, akkor az a piaci fizetéseket is lefelé nyomja. 

Az elégedetlen magyaroknak nincs hova menni, csak külföldre. Helyettük azonban százezrével hoznak be embertelen körülmények között élő, éhbérért dolgozó vendégmunkásokat, hogy a NER gyárainak, a multiknak és a kínai akkumulátorgyáraknak legyen olcsó munkaereje. És míg az adófizetői milliárdokkal kitömött multik köszönik a busás hasznot és vígan elvannak, addig a magyarok millió fizetése nemhogy nem lesz több, de az a kevés is egyre kevesebbet ér. 

Sokszor hallottam már, hogy Orbán micsoda hazafias stratéga. Ugyan már! Valójában egy kártékony, toxikus élősdi, aki még a magyarokat is feláldozza a pénzért és hatalomért. ”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató