2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

600 forintjáért brutálisan meggyilkoltak egy háromgyerekes édesapát Budapesten

Napokig küzdöttek az orvosok a férfi életéért. Nem tudták megmenteni, belehalt a sérüléseibe az a háromgyermekes édesapa, akit még augusztus 3-án vertek meg a Müpa közelében. A tettes mindössze 600 forintot zsákmányolt az áldozatától. 

A Bors beszámolója szerint a férfi éppen a barátnőjével sétált, amikor hirtelen a semmiből négy férfi rájuk támadt, akik közül az egyik súlyosan bántalmazta a sértettet. A 31 éves férfi a súlyos fejsérülések miatt kómába esett, kórházban ápolták. Bár a család reménykedett a csodában, de az orvosok felkészítették őket a legrosszabbra.

"Nyolcan voltunk testvérek, most heten maradtunk. Ami történt, nem sima gyilkosság, ez mészárlás! Bízunk benne, hogy a tettes megkapja méltó büntetését!"

- nyilatkozta a lapnak Krisztina, Márton nővére. A gyászoló testvér hozzátette, néhány év eltéréssel veszítették el a szüleiket, így azóta az öccse az édesanyjaként tekintett rá.

A család gyanúja szerint a támadók célzottan a testvérüket akarták kirabolni. Mint mondták, Márton hetente kapott fizetést, és szerintük a banda tagjai azt gondolhatták, hogy a pénzt magánál tartja, de tévedtek. 

"600 forintért kellett meghalnia. A kedvesét, Tündét nem bántották" - tette hozzá Krisztina, aki elárulta, hogy a Honvédkórház idegsebészetén küzdöttek Márton életéért, akit napokig lélegeztetőgépen tartottak. Kiemelte, a testvérek felváltva látogatták, de nem reagált semmire.

"Van három kiskorú gyermeke, a legnagyobb nyolc éves. Őket nem engedték be a kórházba, de tudták, hogy az apukájuk súlyosan megsérült. Az ő üzenetüket diktafonra vettük, hogy lejátszhassuk Marcinak"

- mesélte a gyászoló testvér, aki elmondta, a testvére agyhalott volt, az orvosok tapintatosan közölték velük a hírt és azt is elmondták, hogy már nincs sok hátra, így mindannyian elbúcsúztak tőle.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban kiemelte, az ügyben eredetileg egy ember ellen indult eljárás életveszélyt okozó testi sértésért, ám az új fejlemény miatt az ügyet átminősítik halált okozó testi sértésre vagy emberölésre. A feltételezett elkövetőt letartóztatták.

(atv)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató