2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Egy pedofil román titkon filmezte a horvát tengerparton fürdőző gyermekeket

Egy – feltehetően pedofil – román állampolgár meztelen gyerekeket filmezett és fényképezett a magyar turisták által is kedvelt isztriai Rovinj városának fürdőhelyén. A fürdővendégek leleplezték le a titkos felvételeket készítő románt, akit azonnal át is adtak a helyi rendőrségnek.

Ezután bűnvádi eljárás indult ellene, azzal a megalapozott gyanúval, hogy gyermekeket használt ki pornográf jellegű képek készítése céljából – írja a bosznia-hercegovinai Dnevni Avaz napilap online híroldala.

A mobiltelefonjával filmező romániai turista miatt a vendégek riasztották a fürdőhely illetékeseit, hívták a rendőröket, akik gyorsan elfogták a 47 éves férfit. Ezután bűnvádi eljárás indult elene.



A bűnügyi feljelentés szerint az eset kedden 19 óra körül történt. Bírósági végzés alapján a rendőrök elvégezték a szükséges házkutatást és lefoglalták a letartóztatásba helyezett román férfi mobiltelefonját és több memóriakártyát. Ugyanott ellenmondásos, ám az érintettre nézve terhelő tartalmú videókat is találtak.

Az eljárás befejeztével a férfit átadták az Isztriai Rendőrkapitányság felügyelőjének. Tekintettel arra, hogy külföldi állampolgárról van szó, de azért is, mert a bűncselekményt gyermekek sérelmére követték el, nagy valószínűséggel előzetes letartóztatásban marad. A román férfit őrizetbe vették, miután csütörtökön az ügyeletes ügyész kihallgatta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató