2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Francia politikus: világháborúhoz vezet, ha Lengyelország csapatait keletre helyezi át

Lengyel katonák a fehérorosz határra való telepítése a harmadik világháborút válthatja ki - írta Florian Philippot francia politikus, a Hazafiak párt vezetője a Twitteren.

"Lengyelország bejelentette, hogy tízezer katonát küld Fehéroroszországhoz. Őrület! Ne feledjük, hogy a NATO és az EU szabályai miatt, ha Lengyelország háborúba megy, mi is kötelesek vagyunk követni. Őrültek egy harmadik világháborúra törekszenek, állítsuk meg őket!"

- sürgetett.



A múlt héten a lengyel külügyminisztérium közölte, hogy két fehérorosz helikopter állítólag megsértette az ország légterét. Ezt követően a védelmi minisztérium jelentős erőket, köztük harci helikoptereket vezényelt a határhoz. Fehéroroszország erőltetettnek nevezte a lengyel határ megsértésére vonatkozó vádakat. Minszk úgy véli, hogy a szomszédos állam katonai és politikai vezetése így próbálja igazolni az erők és eszközök felvonultatását a fehérorosz határok közelében.

Később Mariusz Blaszczak lengyel nemzetvédelmi miniszter bejelentette, hogy mintegy tízezer katona lesz a határon. Most kétezren vannak ott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató