2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Hároméves kislányával az autóban szakított át egy kerítést egy ittas sofőr Lajosmizsén (videó)

Bíróság elé állították és első fokon elítélték azt a kecskeméti férfit, aki június 16-án a késő esti órákban ittasan vezetett, és átszakította egy ingatlan kerítését Lajosmizsén. Az autóban utazott a férfi hároméves kislánya is, aki könnyebben megsérült a balesetben – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a férfi ittas állapotban vezette gépjárművét, emiatt nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetett. Egy utca végi kereszteződésnél nagy sebességgel egyenesen továbbhaladt, és átszakította az előtte lévő ingatlan kerítését.

Az udvarra becsapódó autó az ott, üresen álló gépkocsinak ütközött, ami az ingatlan hátsó kerítéséig repült.
A baleset következtében a férfi kislánya könnyű sérülést szenvedett, a gépkocsikban és a kerítésben is jelentős anyagi kár keletkezett.

A balesetet egy biztonsági kamera is rögzítette:

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében állította bírság elé. A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit ittas járművezetés vétségében, és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató