2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Egy csapat migráns”k*baszott náci” felkiáltással brutálisan összevert egy Afd-s német politikust

Szombaton Andreas Jurca AfD-s politikust súlyosan bántalmazta egy csapat bevándorló. A politikus szombat este részt vett egy kampánypartin, ahol megköszönte munkatársainak a bajor tartományi parlamenti választási kampányban végzett munkájukat. Miután távozott, migránsok egy csoportja rátámadt a családapára és egy másik párttársára – nyilatkozta Jurca a Deutschland-Kurier című lapnak. 



Az elkövetők egyike megkérdezték Jurcát, hogy ő-e az AfD jelöltje, majd úgy tett, mintha kezet nyújtana neki. Egy bűntársa azonnal megütötte a politikust, miközben olyan szavak hangzottak el, mint “te kibaszott náci”. A CT-vizsgálat során az orvosok megállapították, hogy az egyik bokájában lévő csont eltört. A fejsérülései miatt az orvosok kórházban akarták tartani, de a politikus mindenáron haza akartam menni a családjához. A támadás után Jurca úgy fogalmazott:
 
Pontosan ezért vagyok a politikában. Ezek azok az emberek, akik vissza akarnak vezetni minket a zsarnokságba. Nincs politikai rendelet az erőszakra. Ha demokráciában élünk, akkor el kell tudjuk viselni, hogy másoknak más a véleményük.

Bajorországban október 8-án választanak új tartományi parlamentet. A felmérések szerint az AfD a második helyen áll, nagyjából azonos helyen a Zöldekkel és a Szabad Választókkal. A jungefreiheit.de információi szerint múlt héten a hesseni Antifa erőszakra szólított fel az AfD politikusai ellen.

(Jungefreiheit.de nyomán PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató