2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Zelenszkij kiakadt az ukránokra, akik bárokba járnak bulizni a harcok idején (videók)

Volodimir Zelenszkij elnök bírálta az ukrán civileket, amiért nem mutatnak elég szolidaritást az Oroszországgal folytatott konfliktusban az életüket a frontvonalon kockáztató katonákkal.

“Ukrajna háborúban áll. És azoknak, akik nem a fronton harcolnak, segíteniük kell a harcban. Nem bárokban, nem klubokban, nem utcai versenyekkel vagy valamilyen hivalkodó fogyasztással, hanem azzal, hogy nagyon konkrét módon segítik a harcosokat. Hogy mást ne mondjak” – mondta Zelenszkij hétfőn esti videóüzenetében.

Az ukrán elnök hozzátette, hogy Oroszország legyőzése “közös nemzeti ügy”, és az ukrán harcosok “megérdemlik, hogy lássák és érezzék” a városok teljes támogatását.

“AZ ORSZÁG ÖSSZES ADRENALINJÁNAK, AZ ORSZÁG MINDEN ÉRZELMÉNEK, AZ ORSZÁG MINDEN EREJÉNEK OTT KELL LENNIE – A HARCOKBAN AZ ÁLLAM ÉRDEKÉBEN” – folytatta.

Zelenszkij megjegyzései azután hangzottak el, hogy befejezte körútját a donyecki fronton állomásozó katonai egységeknél – köztük a hírhedt neonáci “Azov” és “Ajdar” egységeknél -, hogy növelje a morált és megvitasson más “fontos témákat”, például azt, hogy a parancsnokok hogyan tudják jobban irányítani és “motiválni” a személyzetet.

Közben a buli folytatódik Kijevben:




Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató