2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Oszkó Péter: A 2024-es európai parlamenti választáson sima győzelemre számíthat a Fidesz

Bajnai Gordon egykori pénzügyminisztere azt is elmondta, üdvözlendő dolognak tartja az atlétikai vb hazai szervezését.

Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere volt az Index Kibeszélő című műsorának vendége. Miután elárulta, hogy a mai napig rendszeresen beszélnek Bajnai Gordonnal, és mesélt zenei múltjáról, kijelentette, üdvözlendő dolognak tartja az atlétikai vb szervezését, mert az így megvalósuló fejlesztés szolgálja a város, az egészséges életmód és a tömegsport érdekeit is.

„Nem esett nehezemre emellett kiállnom, hiszen ez egyszerre szolgálja az országimázst, egy presztízsértékű sportesemény lebonyolítását, és még több külföldit vonz Budapestre”

– mondta.

A 2024-es európai parlamenti választásról úgy vélekedett, simább győzelemre számíthat a Fidesz, mint a legutóbbi országgyűlési választáson. 

Az uniós pénzekkel kapcsolatban azt mondta, végeláthatatlan folyamatnak tűnik azok megérkezése. Akármikor szóba kerül, a kormány azt mondja, nagyjából fél év múlva lehet azokra számítani.

Szerinte a magyar kormány abban bízik, hogy a jövő évi választások olyan átrendeződéseket okoznak Brüsszelben, ami megkönnyíti a pénzek érkezését. Úgy véli, ez csupán hiú ábránd.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató