2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Momentum egy újabb kordonbontással megünnepelte Ukrajna függetlenségének napját (videó)

Nagyjából 25 Momentumos ismét kordont bontott a Karmelitánál. A párt közleménye szerint az akció aktualitását az ukrán függetlenség napja adja. Mit is ünnepelhetnének a hasonszőrűek? 

Az eseményről csak a párthoz közelálló lapokat értesítette a Momentum, a többiek mindössze a szélsőliberális párt közleményéből értesültek arról, hogy ismét a Karmelita előtt bontottak kordont. Vélhetően tartottak a résztvevők alacsony létszámától – ami ezúttal is borítékolható volt, és be is jött – így inkább suttyomban "ünnepeltek" ezek a derék "aktivisták". 

A közlemény szövege szerint kilencedik alkalommal bontott kordont a Momentum a Karmelita kolostor előtt, ezúttal az ukrán függetlenség napján. A kordonbontást követően a Momentum politikusai egy táskát hagytak a miniszterelnök irodája előtt, amiben egy esetleges ukrán úthoz hasznos kellékeket helyeztek el.

Mi már többször jártunk Ukrajnában. Ma, augusztus 24-én, az ukrán függetlenség napján pedig hoztunk egy hátizsákot Orbán Viktornak. Ha mégis útra kelne, akkor ezeket mindenképpen vigye magával – idézte a párt közleménye  Gelencsér Ferencet, a Momentum elnök-frakcióvezetőjét  és Tompos Mártont, a Momentum frakcióvezető-helyettesét, aki a Karmelita előtt nyilatkozott – vélelmezhetően a párt sajtósának.

A Momentum egy külön oldalt is üzemeltet a kordonbontásról. A párt szerint a Karmelita köré emelt kordon a NER szimbóluma – íja az Index.

A kéttucat bátor léhűtő közreműködésével készült videó itt tekinthető meg:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató