2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Zúgnak a szirénák egész Ukrajnában, rakétaveszély fenyegeti Kijevet is

Augusztus 27-én éjjel az oroszok újabb hatalmas rakétatámadást hajtottak végre Ukrajna ellen. Ukrajna-szerte működésbe lépett a légvédelem.

A Kijevi Városi Katonai Igazgatóság (KMVA) is beszámolt az ukrán légvédelem munkájáról hajnali 5 óra körül. Megjegyezték, hogy a katonaság a főváros felé tartó orosz rakétákat lőtt le − írta meg az 24tv.ua. 

„A légvédelem Kijev külterületén működik” − közölte a közigazgatás.

Később Szerhij Popko, a KMVA vezetője elmondta, hogy az ukrán légvédelem minden Kijev felé tartó ellenséges célpontot megsemmisített. Ugyanakkor szorgalmazta, hogy várja meg a légierő hivatalos tájékoztatását a lelőtt célpontok számáról.

A JELENLEGI ADATOK SZERINT KIJEVBEN NINCSENEK ÁLDOZATAI A TÁMADÁSOKNAK, ÉS AZOK KÁROKAT SEM OKOZTAK. 

A cserkaszi területi katonai közigazgatás vezetője, Ihor Taburets helyi idő szerint 4 óra 34 perckor közölte, hogy a légvédelem a régióban ellenséges célpontokat semmisít meg. Arra is kérte az embereket, hogy erről ne tegyenek közzé felvételeket az interneten.



Végül 6 óra 22 perc körül az egész térségben megszólalt a légiriadó. A lezuhant ellenséges célpontok számáról egyelőre nem nyilatkoztak. 6 óra 13 perc körül a lembergi katonai közigazgatás vezetője, Makszim Kozickij is bejelentette, hogy a régióban dolgozik az ukrán légvédelem.

Számos ukrán Telegram-csatorna már augusztus 26-án este jelentette, hogy hat Tu–95MS stratégiai bombázó szállt fel az oroszországi Olenya bázisról. Figyelmeztettek arra, hogy Oroszország nagy valószínűséggel újabb támadásra készül.

A légiriadó augusztus 27-én, hajnali 3 óra 33 perc körül kezdett el terjedni Ukrajna régióiban. Fél órával később már az ország egész területén fennállt a veszély, mert az oroszok X–101 vagy X–555 rakétákat indítottak a Kaszpi-tenger térségéből. A rakéták aktívan manővereztek a régiókban, hogy összezavarják az ukrán légvédelmi rendszert. A szirénák reggel 6 óra 24 perc körül megszólaltak. A lelőtt célpontok számáról a légierő később fog információt adni. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató