2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Borkai Zsolt már a zsebében érzi a győri választás megnyerését

A szexbotrányba belebukott egykori fideszes polgármester függetlenként térne vissza Győr élére, ehhez azonban le kellene győznie utódját, a kormánypártok által támogatott Dézsi Csaba Andrást. A városvezetői posztra azonban nemrégiben bejelentkezett egy helyi újságíró, Pintér Bence is. 

Győrre figyelt az ország 2019 őszén, az önkormányzati választások előtt néhány nappal egy blogon ugyanis olyan képek és videók jelentek meg a település akkori fideszes polgármesteréről, amelyeken az volt látható, amint Borkai Zsolt a társaival éppen egy jachton rendezett szexpartin vesz részt.

A kiszivárgott felvételek ugyan megnehezítették Borkai kampányát, a botrány ellenére mégis bizalmat szavaztak neki a győriek. Néhány héttel később azonban lemondott tisztségéről, és úgy tűnt, végleg hátat fordított a közéletnek.

Nemrégiben azonban bejelentette, független jelöltként ismét versenybe száll a polgármesteri székért. Ez azért is érdekes, mert így a korábbi fideszes városvezető utódjával, a kormánypártok által támogatott Dézsi Csaba Andrással mérkőzne meg a címért. Borkai és Dézsi mellett azonban egy helyi újságíró, Pintér Bence is megméretné magát. 

A település jelenlegi polgármestere, Dézsi Csaba András Borkai lemondása után nyerte meg ismét a várost a Fidesz számára. Elmondása szerint nem lepte meg a hír, hogy Borkai Zsolt visszatérne a politikába, de ő úgy látja, a győriek jó döntést hoznak a jövő évi önkormányzati választáson.

Bár sokan azzal vádolják Borkait, hogy bosszúból kíván elindulni, szerinte erről szó sincs. Azt mondta, ha az elmúlt években Dézsi csak feleannyira vezette volna jól a várost, mint amennyire ő, nem biztatták volna többen is arra, hogy próbálja meg újra. Szerette volna korábbi politikai közössége támogatását is kérni, de a Fidesz fontos emberei már nem számolnak vele.

Pintér Bence szerint azonban radikális változásra van szükség a városban. Amíg Borkai szerinte morális, addig Dézsi gazdasági válságba taszította Győrt, ezért mindkettőjüknek mennie kell. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató