2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Medvegyev: Ha ez igaz, akkor Musk az utolsó ember Amerikában, akinek vannak tökei

Mint arról csütörtökön írtunk, egy új életrajzi könyv készült Elon Muskról, amelyben felemlegetnek egy esetet, hogy a milliárdos szándékosan hátráltathatta Ukrajnának a Krím-félsziget ellen zajló tengeri offenzíváját.

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, kommentálva azt az információt, hogy Elon Musk korlátozta a Starlink munkáját a Krím közelében, megzavarva ezzel Kijev támadását, azt írta az X közösségi hálózaton, hogy

“HA IGAZ, AMIT (A MUSK-ÉLETRAJZ SZERZŐJE, WALTER) ISAACSON ÍR A KÖNYVÉBEN, AKKOR ÚGY TŰNIK, HOGY MUSK AZ EGYETLEN ÉPELMÉJŰ ÉSZAK-AMERIKÁBAN. VAGY LEGALÁBBIS A SEMLEGES NEMŰ AMERIKÁBAN Ő AZ EGYETLEN TÖKÖS” – ÍRTA MEDVEGYEV.

Korábban a CNN Musk életrajzából vett részletekre hivatkozva arról számolt be, hogy az amerikai vállalkozó elrendelte a Starlink műholdas internetszolgáltatás korlátozását a Krím közelében, és ezzel meghiúsította az orosz haditengerészet elleni ukrán támadást. Mint a CNN megjegyzi, Musk aggódott amiatt, hogy Oroszország állítólag egy “kis Pearl Harborra” atomfegyverekkel válaszolhatna.

Februárban Musk azt mondta, nem engedné, hogy a Starlink műholdakat olyan konfliktus eszkalálására használják, amely a harmadik világháborúhoz vezethet. A Starlink egy új generációs műholdas hálózat, amelyet arra terveztek, hogy a bolygó bármely pontján szélessávú internet-hozzáférést biztosítson. Jelenleg mintegy 4,2 ezer Starlink-műhold kering Föld körüli pályán.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató