2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Magyarország – Csehország 1-1

Marco Rossi csapata bravúros győzelmet aratott csütörtökön Szerbiában, ezzel pedig hatalmas lépést tett a jövő nyári kontinenstorna felé. A magyar labdarúgó-válogatott négy mérkőzés után 10 ponttal áll, mellyel vezeti csoportját, százalékban kifejezve pedig szinte biztos Eb-részvétele. 

A pályára lépő magyar és cseh válogatottat a felkészülési mérkőzésen telt ház fogadta a Puskás Arénában. A magyar válogatott védője, Lang Ádám még a meccs előtt arról beszélt: a szerbek elleni siker után nagyon jó a hangulat a csapatnál, ahogy azt már az elmúlt években megszokták. A mérkőzést a horvát Igor Pajac vezette, sok hibával, katasztrofálisan.

A paprikás hangulatú mérkőzésen – különösen a második félidőben – többször elszabadultak az indulatok, nem kis mértékben a nyilvánvalóan hibás bírói döntések után.

A csütörtöki Albánia elleni pontvesztést (1–1) követően csalódottan érkezett Budapestre a cseh labdarúgó-válogatott. Jaroslav Silhavy szövetségi kapitány szombati sajtótájékoztatóján elmondta, még sokáig élni fog bennük a meccs, és nehezen dolgozzák fel az albánok elleni döntetlent, de nem szabad rágódniuk a múlton.

Ugyan a magyar válogatott dolgozott ki veszélyesebb helyzeteket, de az első félidőben gólig nem jutott Marco Rossi csapata, míg a cseh válogatott néhány erőtlen, de kaput eltaláló lövést mutathatott fel 45 perc alatt.

A második félidő 52. percében Sallai góljával vezetést szereztünk, 1:0 -ra módosult az eredmény! Kerkez gyors bedobását visszaadta Varga, Kerkez ballal remekül adott középre, SALLAI ROLAND meg ballal a jobb felsőbe lő kissé balról, hét méterről, Stronatit megelőzve. A labda a dermedten álló kapus jobb válláról pattant a hálóba.

Sallainak ez volt a 11. gólja a válogatottban. A pályán kemény mezőnyharc zajlott.

Aztán a 65. percben egy kósza ívelést Lang a 16-os elől rosszul fejelt haza, Cyhil jobbra fejelte a labdát a talán kicsit fölöslegesen kimozduló Dibusz mellett, kissé jobbról, 13 méterről jobbal az üres kapu bal alsó sarkába lőtt Jurecka.

A csehek egyenlítettek: 1–1

A Kossuth Rádió kommentátora szerint "ez a meccs mindennek volt nevezhető, csak barátságosnak nem". 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató