2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Lemondott egy görög miniszter, miután felháborodást keltettek mondatai egy kompnál történt halálesetről

Lemondott Görögország tengerhajózási minisztere, miután felháborodást kiváltó megjegyzéseket tett egy görög kompon történt incidens után. Büntetőeljárás indult egy görög komp három munkatársa ellen, akik az athéni Pireuszban állítólag a tengerbe löktek egy férfit, aki emiatt meghalt – írja a BBC és az MTI.



Miltiádisz Varviciotisz görög miniszter azt mondta, az üggyel kapcsolatos megjegyzéseit „félreértették”. Az eset múlt héten kedden történt, egy videó is keringett a közösségi oldalakon, amelyen az látszott, hogy egy 36 éves férfi, Antonisz Kargiotisz a Blue Horizon komp rakodórámpájára rohan, miközben a hajó Athénból Krétára készül.

A rámpáról a legénység tagjai a videó alapján nem engedik fel a férfit, látszólag a tengerbe lökik. A férfi először érvényes jeggyel szállt fel a kompra, ismeretlen ok miatt váratlanul leszállt a hajóról, majd megpróbált ismét a fedélzetre lépni, és ekkor lökték vissza, amitől a tengerbe esett. Az utasok kiáltozása ellenére, akik látták a férfit a vízben, a komp menetrend szerint elhagyta a kikötőt, a férfi pedig megfulladt, mert senki nem sietett a segítségére. A komp már csak akkor fordult vissza, amikor a hatóságok erre utasították.

A férfi holttestét később kiemelték a vízből. Múlt héten a görög miniszter egy görög televízióban azt mondta az esetről, hogy „azoknak a családjai is gyászolnak, akik bérüket keresték épp meg, most pedig gyilkossággal vádolják őket”. Hétfőn a miniszter posztolt Twitteren is, mondván, a férfi halála „mindannyiunkat sokkolt”, azonban ő közben az eset miatt szerinte egy „félreértések miatti támadás áldozata lett”.

„Nem fogadom el, hogy megkövezzenek”

, fogalmazott a miniszter. Kyriakos Mitsotakisz görög miniszterelnök elítélte a kompon történteket, ő a halálesetet a „felelőtlenség, a megvetés és a közömbösség kombinációjának” nevezte. Varviciotisz később lemondott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató