2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

A Magyar Önvédelmi Mozgalom felszámolását kezdeményezte a roma önkormányzat

A Magyar Önvédelmi Egyesület feloszlatását kezdeményezte ügyészséghez benyújtott indítványában Lakatos Oszkár, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) általános elnökhelyettese, írja a kommunista Népszava.

Az egyesület működteti a Magyar Önvédelmi Mozgalmat, amely külsőségeiben és tevékenységében is a jogerős bírósági döntéssel feloszlatott Magyar Gárda utódszervezetének tekinthető - írja a lap.

Lakatos Indítványában arra hivatkozott, hogy az egyesület egy másik - némi jogi huzavona árán - feloszlatott "szélsőjobboldali csoport, a szintén a Magyar Gárda utódjának tekinthető Szebb Jövőért Egyesület szellemiségét átvéve, annak fizikai megnyilvánulásait folytatva, erősítve olyan tevékenységet végez, illetve olyan magatartást tanúsít, amely sérti a roma nemzetiséghez tartozó személyek egyenlő emberi méltósághoz való jogát”.

A párt elnöke, Toroczkai László ellen nemrégiben Horváth Aladár, a Roma Parlament - Polgárjogi Mozgalom elnöke tett feljelentést, mert szerinte Toroczkai „folytatólagosan elkövetett közösségsértő politikai kommunikációja” nemcsak hangulatkeltő vagy akár sokkoló véleményközlés, hanem feszültséget gerjesztő magatartás is.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató