2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Gyurcsány újabb ígéretet tett: két hét alatt hazahozná az uniós pénzt

A szövetségeseit is rendesen kiosztotta a DK elnöke, aki – úgy tűnik – olyan szegény még sosem volt, hogy ígérni ne tudott volna. Gyurcsány Ferenccel készített interjút a hvg.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint sok munkára van még szüksége az ellenzéknek, mivel szerinte feltorlódtak a gondok. Gyurcsány szerint a legösszetettebb kihívást a Nyugat általános elfáradása jelenti. „Aztán itt van a robusztus orbáni infláció, ami nem csak a pénzünk erejét gyilkolja. Inflálódik az oktatás, az egészségügy, inflálódik az állam” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzéket is élesen bírálta Gyurcsány

„És persze igaz, van az ellenzéknek problémája a maga sok partizánjával” – közölte a DK elnöke, utalva Vona Gábor új pártjára.

Ezt követően az összes ellenzéki pártnak beszólt Gyurcsány.

„A pártpolitikai versenyben Charlie slágerét kijavítva nem szégyen azt mondani, hogy »az légy, aki nagy«. Jobb kedvvel, nagyobb reményekkel lehet csatlakozni egy növekvő párthoz, mint egy leépülőhöz. Közben nagy empátiával figyelem a többiek küzdelmét”

– mondta.

Az árnyékkormány programjai

A DK elnöke azt ígérte, hogy már a napokban nyilvánosságra hozzák az árnyékkormányuk programját. Addig is elárulta, hogy ezek között fog szerepelni az a fontos célkitűzés, hogy hazahozzák az uniós pénzeket – szemlézte az inetrjút a Mandiner.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató